Reklama
  • Czwartek, 7 lipca 2016 (08:05)

    Bakłażanowy przekładaniec

Składniki: 1 większy bakłażan, olej, 1 kg pomidorów, 12,5 dag mozzarelli, 1 cebula, 1 strąk czerwonej papryki, 1-2 ząbki czosnku, zioła, sól, pieprz, cukier.

1 Bakłażan opłucz, pokrój w plasterki. Umyj pomidory. Dwa pokrój w plasterki, pozostałe posiekaj. Mozzarellę osącz z zalewy, również pokrój w plasterki.

2 Przygotuj sześć kawałków folii aluminiowej. Na każdym układaj piramidki z plastrów bakłażana, pomidorów i mozzarelli. Przesypuj je ziołami. Owiń folią, tworząc pakieciki. Ułóż je na grillu i piecz, obracając 20 minut.

Reklama

3 Obraną cebulę oraz oczyszczoną paprykę poszatkuj. W rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju. Przesmaż cebulę z papryką, dodaj posiekane pomidory i przeciśnięty czosnek. Duś 20 min. Dopraw cukrem, solą i pieprzem. Podawaj do przekładańca z grilla.

czas ok. 30 min; porcja – 230 kcal, cena 2 zł

Świat kobiety
Więcej na temat:Przekładaniec | przekładaniec | 1 | 1` | 1+ | 1\ | 1 procent

Zobacz również

  • ● 500 g piersi z kurczaka ● cukinia ● czerwona papryka ● cebula ● chili ● 4 łyżki oleju ● sok z 1 cytryny ● łyżka miodu lub syropu klonowego ● przyprawy: sól, pieprz, po łyżeczce kurkumy, susz.... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.