Reklama
  • Piątek, 29 lipca 2016 (13:01)

    Chrupiące jarskie szaszłyki

Składniki: 12 małych młodych ziemniaków, sól, po 1 czerwonej i zielonej papryce, pieprz, 12 pomidorków kiściowych, 1 młoda cukinia, 1/2 szklanki oleju, przyprawa do grilla, curry

1. Ziemniaki wyszoruj starannie i krótko obgotuj w osolonej wodzie. Papryki umyj, przekrój na połówki, pozbaw gniazd nasiennych. Miąższ pokrój na kawałki. Pomidorki opłucz. Cukinię wyszoruj, pozostaw ze skórką. Pokrój na kawałki.

2. Na patyczki do sza- szłyków nadziewaj na przemian ziemniaki, paprykę, pomidorki oraz cukinię. Przygotuj bejcę z oleju, łyżki przyprawy do grilla, szczypty curry, soli i pieprzu. Szaszłyki ułóż na tacce, posmaruj bejcą. Grilluj 15 minut.

Reklama

6 porcji, czas ok. 30 min; porcja – 120 kcal, cena 1,90 zł.

Świat kobiety

Zobacz również

  • ● 500 g piersi z kurczaka ● cukinia ● czerwona papryka ● cebula ● chili ● 4 łyżki oleju ● sok z 1 cytryny ● łyżka miodu lub syropu klonowego ● przyprawy: sól, pieprz, po łyżeczce kurkumy, susz.... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.