Reklama
  • Piątek, 30 września 2016 (15:05)

    Faszerowane pomidory z grilla

Składniki na 4 porcje: 4 duże pomidory malinowe, 10 dag tartej mozzarelli, 8 łyżek gotowych grzanek, 1 pęczek szczypiorku, 1 łyżka sosu winegret, 1 łyżka soku z  cytryny, sól morska, pieprz świeżo mielony, gałka muszkatołowa, oliwa.

1. Pomidory umyć, ściąć wierzchy (zachować je). Miąższ delikatnie wydrążyć łyżką i pokroić jak najdrobniej. Szczypiorek umyć, drobno posiekać, wymieszać z miąższem.

Reklama

2. Pulpę pomidorową wymieszać z grzankami i wiórkami mozzarelli, doprawić solą i pieprzem, winegretem oraz sokiem z cytryny, przełożyć do pomidorowych miseczek, przykryć odciętymi wierzchami.

3. Grillować na tacce aluminiowej ok. 10-15 minut. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.

Nasza rada

Zamiast mozzarelli możesz użyć fety w kostkach, a do miąższu dodać pokrojone w kostkę warzywa, np. cukinię, cebulę, paprykę.

Przygotowanie: ok. 55 minut

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Składniki: 4 kotlety schabowe z kością, 2 dojrzałe gruszki, garść malin, 4 łyżki oleju, 2 łyżki przyprawy do grilla, 2 łyżki keczupu, 1 łyżka musztardy rosyjskiej, sól, pieprz, sos balsamico... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.