Reklama
  • Środa, 2 listopada 2016 (13:05)

    Grillowane krążki bakłażana

Składniki (4 porcje): ● 4 nieduże bakłażany ● 2 łyżki suszonej bazylii ● 2 łyżki suszonego oregano ● 2 łyżki czerwonej papryki ● 2 ząbki czosnku ● 8 łyżek oliwy ● sól ● pieprz

Reklama

1. Bakłażany umyj i pokrój na plastry o grubości około 1 cm, posól i odstaw na 10 min.

2. Spłucz sól z bakłażanów i osusz je ręcznikiem papierowym. Bazylię, oregano, paprykę oraz posiekany czosnek wsyp do miseczki i wymieszaj. Plastry bakłażana smaruj pędzelkiem nasączonym oliwą, a następnie obtaczaj ziołami.

3. Bakłażana poukładaj na kratce i grilluj około 10 min, aż się zarumieni. Podawaj z ryżem, najlepiej brązowym lub basmati, albo z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami i sosem tzatziki.

Takie jest życie

Zobacz również

  • Grillowany przysmak

    Składniki: 4 placki pszenne, garść listków rukoli, 1 cebula cukrowa, 4 duże pomidory, 15 dag serka ricotta, 3 łyżki oleju,1 łyżeczka musztardy, sok z cytryny, sól, pieprz, cukier więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.