Reklama
  • Poniedziałek, 7 marca 2016 (08:00)

    Grillowane szaszłyczki

Składniki: 12 małych ziemniaków, 3 cukinie, pokrojone wzdłuż, 1/2 szklanki oliwy, 2 łyżki soku z cytryny, łyżka natki posiekanej, 12 plasterków wędzonej szynki, sól, pieprz.

1. Ziemniaki wyszoruj, wrzuć do osolonego wrzątku. Gotuj 15 minut, odcedź i ostudź..

2. Plastry cukinii połącz w misce z oliwą, sokiem z cytryny i natką. Przypraw do smaku i dobrze wymieszaj. Odstaw na 10 minut.

Reklama

3. Ziemniaki pokrój w grube plastry. Wrzuć do miski z cukinią i wymieszaj. Pokrój plastry szynki na mniejsze kawałki.

4. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C (funkcja grillowania). Nadziewaj składniki na szpadki do szaszłyków: ziemniaki, cukinię i szynkę. Piecz, obracając 6-7 minut.

Olivia

Zobacz również

  • Składniki (4 porcje): ● 4 nieduże bakłażany ● 2 łyżki suszonej bazylii ● 2 łyżki suszonego oregano ● 2 łyżki czerwonej papryki ● 2 ząbki czosnku ● 8 łyżek oliwy ● sól ● pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.