Reklama
  • Piątek, 26 lipca 2013 (12:05)

    Grillowane ziemniaczki

Podaję je z sałatką z warzyw i kawałkami kurczaka. Palce lizać!

SKŁADNIKI: 6 dużych ziemniaków, 6 łyżek oliwy z oliwek, łyżka ziół prowansalskich, pół łyżeczki kminku, szczypta czosnku granulowanego, szczypta mielonej gałki muszkatołowej, sól, pieprz.

Reklama

1. Ziemniaki starannie wyszoruj szczoteczką lub plastikowym druciakiem, umyj (nie obieraj). Zagotuj garnek osolonej wody. Ziemniaki w mundurkach wrzuć na wrzątek. Odlej wodę, ostudź, obierz ze skórek, pokrój.

2. Oliwę wymieszaj z ziołami prowansalskimi, czosn kiem, gałką muszkatołową, kminkiem. Szaszłyki ułóż na tacce do grillowania, piecz około 20 minut. Przewróć je na drugą stronę w połowie czasu pieczenia.

Porcje 4 Przygot. 60 min Cena 0,30 zł Kalorie 160 kcal

Magdalena Tabaczyk z Barwina

Takie jest życie
Więcej na temat:Lorie | ceny | z

Zobacz również

  • Składniki: 2 opakowania sera mozzarella (po 12,5 dag), 3-4 duże dojrzałe pomidory, 4 łyżki oliwy, sól, czarny pieprz, słodka mielona papryka, kilka listków świeżej bazylii. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.