Reklama
  • Wtorek, 7 lipca 2015 (13:05)

    Grillowane ziemniaki z rozmarynem i twarożkiem

Składniki: 8 średnich ziemniaków • 2 gałązki rozmarynu • 2–3 ząbki czosnku • 4 łyżki oliwy z oliwek • 1 kostka twarogu • 2–3 łyżki kwaśnej śmietany • 2–3 ząbki czosnku • 1 pęczek szczypiorku • sól i pieprz.

Ziemniaki obierz, pokrój w ósemki. Włóż do miski, wymieszaj z oliwą, posiekanymi ząbkami czosnku, solą i rozmarynem. Rozłóż je na tacce, przykryj folią aluminiową i grilluj około 40 minut na niezbyt dużym ogniu (np. na obrzeżach grilla).

Reklama

W międzyczasie przyrządź dip: do twarogu dodaj śmietanę, posiekany drobno szczypiorek i przyprawy. Wymieszaj i podaj w miseczce jako dodatek do ziemniaków.

• 20 minut • dla 4 osób • cena ok. 8 zł

Show
Więcej na temat:ziemniaki | z | ziemniak

Zobacz również

  • Składniki: 1 duża cukinia, 1 bakłażan, 25 dag pomidorków na gałązce, 10 dag sera feta, 200 ml jogurtu greckiego, czosnek, sól, pieprz, oliwa. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.