Reklama
  • Piątek, 30 września 2016 (15:05)

    Kiełbaski w koszulkach z grilla

Składniki na 4 porcje: 8 cienkich białych kiełbasek grillowych, 1 średnia cukinia, 2 szalotki, 2 ząbki czosnku, 4 łyżki syropu klonowego, 4 łyżki keczupu, 1 łyżka sosu sojowego, 2 łyżki słodkiego sosu chili, sól, pieprz, słodka i ostra papryka, 4 łyżki prażonej cebulki do dekoracji.

1. Przygotować sos: szalotki i czosnek umyć, obrać, bardzo drobno posiekać. Syrop klonowy podgrzać w rondlu. Do syropu dorzucić warzywa, podsmażyć, dodać keczup, sos sojowy i chili, przyprawy, podgrzewać na małym ogniu ok. 4-5 min, wystudzić.

2. Cukinię umyć, obieraczką do warzyw pociąć w cieniutkie plastry. Kiełbaski owinąć plastrami cukinii, posmarować sosem, grillować do zrumienienia. Podawać z sosem i cebulką.

Reklama

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Grillowany przysmak

    Składniki: 4 placki pszenne, garść listków rukoli, 1 cebula cukrowa, 4 duże pomidory, 15 dag serka ricotta, 3 łyżki oleju,1 łyżeczka musztardy, sok z cytryny, sól, pieprz, cukier więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.