Reklama
  • Poniedziałek, 8 lipca 2013 (14:08)

    Kotlety schabowe w marynacie

Składniki: 6 kotletów schabowych bez kości. Marynata: 4 łyżki musztardy sarepskiej, 2 łyżki suszonej żurawiny, 2 łyżki przyprawy do wieprzowiny, 5 łyżek oliwy, łyżka octu winnego, 3 łyżki przegotowanej wody, 2-3 ząbki czosnku, cebula, bazylia, oregano, liść laurowy, 2 ziarnka ziela angielskiego, duża szczypta tymianku i ostrej papryki.

Kotlety lekko rozbij. Czosnek przeciśnij przez praskę, cebulę posiekaj. Przełóż do miseczki, dodaj pozostałe składniki marynaty, wymieszaj.

Marynatą natrzyj mięso, nakryj folią i wstaw do lodówki na 12 godzin.

Reklama

Ułóż kotlety na mocno rozgrzanym grillu, opiecz z obu stron. Podaj udekorowane pomidorkami koktajlowymi.

W ten sam sposób możesz przyrządzać schab środkowy lub karkowy albo mięso od szynki.

Porcje 6. Przygotowanie 30 min. Cena 1,60 zł. Kalorie 360 kcal.

Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga

Bella Relaks
Więcej na temat:kotlety | marynata | przepis

Zobacz również

  • ● 500 g szynki wieprzowej ● papryka czerwona ● papryka żółta ● cebula (opcjonalnie) ● 4-5 łyżek oleju ● przyprawy: papryka słodka, papryka ostra (łyżeczka), sól, pieprz, pieprz cayenne... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.