Reklama
  • Poniedziałek, 29 sierpnia 2016 (11:05)

    Kręciołki z cebulą z grilla

Składniki dla4 osób. Szaszłyki: 30 dag szynki wieprzowej • kilka ząbków czosnku • pęczek cebuli dymki • sól. Marynata: 5 łyżek jogurtu naturalnego • pół łyżeczki kurkumy • pół łyżeczki curry • szczypta mielonej papryczki chilli • szczypta rozmarynu • sól • pieprz.

Reklama

1. Mięso umyj, pokrój w cienkie paski. Patyczki do szaszłyków mocz przez 30 minut w zimnej wodzie. Składniki na marynatę wymieszaj, dodaj trzy przeciśnięte ząbki czosnku. Marynatą natrzyj mięso, odstaw.

2. Na przygotowane patyczki do szaszłyków nabijaj skręcone w dłoniach paski mięsa i dymkę. Patyczki układaj na ruszcie, piecz około 20 minut przekręcając co chwilę.

CZAS: około 40 minut

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 2 gruszki, pół cytryny, 8 plasterków szynki wieprzowej, 5 dag orzechów włoskich, 15 dag sera mozzarella, 2 łyżki miodu, listki rukoli , gałązki ziół (majeranku lub tymianku) więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.