Reklama
  • Czwartek, 30 kwietnia 2015 (14:05)

    Kurczak z ziemniakami

Składniki na 4 porcje: ● 2 piersi kurczaka ● 4 duże młode ziemniaki ● 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę ● zioła prowansalskie ● tymianek ● sól ● ostra papryka ● oliwa z oliwek ● bryndza ● posiekany koperek

Reklama

❶ Umyte i oczyszczone z błonek piersi kurczaka pokrój na cienkie kotlety. Natrzyj je solą, papryką i ziołami. Polej oliwą i odstaw na godzinę do zamarynowania.

❷ Ziemniaki wyszoruj szczoteczką (nie obieraj!). Zawiń je w srebrną folię lekko posmarowaną oliwą i podpiecz na rozgrzanym grillu.

❸ Po około kwadransie zdejmij z ziemniaków sreberko, natnij je z wierzchu i wydrąż.

❹ Do wgłębień nałóż bryndzę wymieszaną z czosnkiem i koperkiem.

❺ Ponownie ułóż je na ruszcie i upiecz z kurczakami.

Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 270. Stopień trudności: średnie.

Telemax
Więcej na temat:kurczak | ziemniaki | kurczaki | ziemniak

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 4 duże pomidory malinowe, 10 dag tartej mozzarelli, 8 łyżek gotowych grzanek, 1 pęczek szczypiorku, 1 łyżka sosu winegret, 1 łyżka soku z  cytryny, sól morska, pieprz świeżo... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.