Reklama
  • Wtorek, 25 sierpnia 2015 (15:05)

    Łosoś z ziemniakami

Składniki dla 4 osób: 80 dag fileta z łososia ze skórą • 2 szklanki zielonego groszku • 8 ziemniaków • pół pęczka koperku • garść natki pietruszki • cytryna • 4 łyżki oliwy • sól • pieprz.

Reklama

1 Zielony groszek umyj, gotuj w wodzie przez 30 minut. Cytrynę sparz, zetrzyj skórkę, wyciśnij sok. Łososia umyj, osusz, połóż na aluminiowej folii, natrzyj oliwą, sokiem z cytryny, posyp solą. Brzegi folii złącz, połóż na grillu, piecz około 20 minut.

Ziemniaki obierz, umyj, pokrój na grube plastry, gotuj w wodzie przez 15 minut.

2 Koperek i natkę umyj, posiekaj. Na talerzu ułóż porcję ziemniaków, na nich rybę, posyp koperkiem, natką i skórką z cytryny.

CZAS: około 40 minut

Dobry Tydzień
Więcej na temat:ziemniaki | koperek | As | z | łosoś | ziemniak

Zobacz również

  • Składniki: 2 gruszki, pół cytryny, 8 plasterków szynki wieprzowej, 5 dag orzechów włoskich, 15 dag sera mozzarella, 2 łyżki miodu, listki rukoli , gałązki ziół (majeranku lub tymianku) więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.