Reklama
  • Piątek, 23 września 2016 (08:06)

    Obiad z gruszką z grilla

Składniki: 4 kotlety schabowe z kością, 2 dojrzałe gruszki, garść malin, 4 łyżki oleju, 2 łyżki przyprawy do grilla, 2 łyżki keczupu, 1 łyżka musztardy rosyjskiej, sól, pieprz, sos balsamico białego wina

Czas 25 min; porcja – 290 kcal, cena 5,20 zł, 4 porcje.

Reklama

1. Mięso opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Gruszki umyj, przekrój na połówki. Usuń gniazda nasienne (nie obieraj). Maliny przebierz.

2. Przygotuj marynatę. Utrzyj olej z przyprawą do grilla, keczupem, musztardą rosyjską oraz solą i pieprzem do smaku. Do marynaty włóż kotlety. Przemieszaj, tak by się nią pokryły. Odstaw na godzinę.

3. Po tym czasie zamarynowane mięso ułóż na ruszcie. Grilluj z dwóch stron po 5-7 minut. Zdejmij z rusztu i trzymaj w cieple. Na grillu ułóż połówki gruszek. Skrop je delikatnie sosem balsamico i opiekaj z dwóch stron, aż zmiękną i lekko się zezłocą. Mięso podawaj z gruszkami i malinami. Skrop sosem.

Świat kobiety

Zobacz również

  • Grillowany przysmak

    Składniki: 4 placki pszenne, garść listków rukoli, 1 cebula cukrowa, 4 duże pomidory, 15 dag serka ricotta, 3 łyżki oleju,1 łyżeczka musztardy, sok z cytryny, sól, pieprz, cukier więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.