Reklama
  • Czwartek, 15 września 2016 (13:06)

    Orientalne szaszłyki drobiowe z warzywami

● 500 g piersi z kurczaka ● cukinia ● czerwona papryka ● cebula ● chili ● 4 łyżki oleju ● sok z 1 cytryny ● łyżka miodu lub syropu klonowego ● przyprawy: sól, pieprz, po łyżeczce kurkumy, susz. oregano, kminu rzymskiego, 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku

5 porcje, przygotowanie: 15 min; picz: 15 min; porcja: 430 kcal, koszt: 4,50-5,60 zł.

Reklama

1. Mięso umyj, pokrój w kostkę.

2. Cukinię i paprykę pokrój w kostkę, cebulę na ćwiartki, z chili usuń pestki i ją drobno posiekaj.

3. Wszystko włóż do większej miski, dopraw solą i pieprzem. Dodaj resztę przypraw, olej i wymieszaj.

4. Nadziej składniki na szpadki i grilluj ok. 15 minut, obracając. W trakcie pieczenia skrop szaszłyki sokiem z cytryny i posmaruj je miodem.

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 4 duże pomidory malinowe, 10 dag tartej mozzarelli, 8 łyżek gotowych grzanek, 1 pęczek szczypiorku, 1 łyżka sosu winegret, 1 łyżka soku z  cytryny, sól morska, pieprz świeżo... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.