Papryka grillowana w szaszłykach

Poniedziałek, 17 października 2016 (15:05)

Składniki (8 porcji): ● 2 filety z piersi kurczaka ● 2 strąki papryki ● duża cebula marynata: 4 łyżki oliwy lub oleju ● 1 łyżka sosu sojowego ● po 1/3 łyżeczki kurkumy, imbiru, czosnku mielonego, chili i pieprzu ● sól.

1. Mięso pokrój na kawałki 4 x 4 cm. Wymieszaj składniki marynaty i obtocz w niej mięso. Przykryj folią i odstaw do lodówki na kilka-kilkanaście godzin.

2. Warzywa pokrój na kawałki podobnej wielkości do kawałków mięsa. Oprósz solą, skrop olejem i odstaw na 30 min. Na namoczone w wodzie patyczki do szaszłyków nadziewaj naprzemiennie składniki i całość grilluj, aż się zarumieni.

Reklama

Takie jest życie