Reklama
  • Czwartek, 15 września 2016 (13:06)

    Pikantne szynkowe szaszłyki z papryką

● 500 g szynki wieprzowej ● papryka czerwona ● papryka żółta ● cebula (opcjonalnie) ● 4-5 łyżek oleju ● przyprawy: papryka słodka, papryka ostra (łyżeczka), sól, pieprz, pieprz cayenne (łyżeczka), ew. przyprawa grillowa

Reklama

4-6 porcji, przygotowanie: ok. 20 min + marynowanie; pieczenie: ok. 30-35 min; porcja: 460 kcal, koszt: ok. 6,30-6,90 zł.

1. Mięso opłucz i pokrój w dużą kostkę.

2. Zrób marynatę z oleju i przypraw. Posmaruj mięso i wstaw do lodówki na 2 godz.

3. Paprykę pokrój w kostkę 2 cm x 2 cm, jeśli dodajesz cebulę, pokrój ją na ćwiartki.

4. Na szpadki nabijaj na przemian kawałki mięsa, natłuszczonej papryki i ew. cebuli. Piecz 30-35 min, często obracając.

Zdjęcie

/Arch/123RF Picsel
/Arch/123RF Picsel

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 2 gruszki, pół cytryny, 8 plasterków szynki wieprzowej, 5 dag orzechów włoskich, 15 dag sera mozzarella, 2 łyżki miodu, listki rukoli , gałązki ziół (majeranku lub tymianku) więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.