Reklama
  • Czwartek, 30 lipca 2015 (13:05)

    Pstrąg na ostro z grilla

Składniki na 4 porcje: 4 pstrągi, pęczek cebulki dymki, 2 średnie czerwone papryki, 2 małe cytryny. Marynata: 8 łyżek oliwy, sok wyciśnięty z jednej cytryny, sól, 1 łyżka tłuczonego czarnego pieprzu, 80 g natki pietruszki.

Przygotowanie:

Ryby oczyść. Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny, solą, pieprzem i posiekaną pietruszką. Posmaruj pstrągi marynatą i odstaw na 30 minut.

Reklama

Dymkę i paprykę pokrój, wymieszaj i lekko posól. Napełnij nimi pstrągi. Każdą rybę połóż na kawałku folii aluminiowej i posyp resztą warzyw.

Owiń folią i połóż na grillu. Piecz przez 20-30 minut. Obracaj ryby kilkakrotnie. Pod koniec ugrilluj plasterki cytryn.

Więcej na temat:marynata | ryby | ryby | na | z | pstrąg | pstrągi

Zobacz również

  • Składniki (4 porcje): ● 4 nieduże bakłażany ● 2 łyżki suszonej bazylii ● 2 łyżki suszonego oregano ● 2 łyżki czerwonej papryki ● 2 ząbki czosnku ● 8 łyżek oliwy ● sól ● pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.