Reklama
  • Czwartek, 30 lipca 2015 (13:05)

    Pstrąg na ostro z grilla

Składniki na 4 porcje: 4 pstrągi, pęczek cebulki dymki, 2 średnie czerwone papryki, 2 małe cytryny. Marynata: 8 łyżek oliwy, sok wyciśnięty z jednej cytryny, sól, 1 łyżka tłuczonego czarnego pieprzu, 80 g natki pietruszki.

Przygotowanie:

Ryby oczyść. Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny, solą, pieprzem i posiekaną pietruszką. Posmaruj pstrągi marynatą i odstaw na 30 minut.

Reklama

Dymkę i paprykę pokrój, wymieszaj i lekko posól. Napełnij nimi pstrągi. Każdą rybę połóż na kawałku folii aluminiowej i posyp resztą warzyw.

Owiń folią i połóż na grillu. Piecz przez 20-30 minut. Obracaj ryby kilkakrotnie. Pod koniec ugrilluj plasterki cytryn.

Więcej na temat:marynata | ryby | ryby | na | z | pstrąg | pstrągi

Zobacz również

  • Składniki: 75 dag filetów z kurczaka, 3 cytryny, 3-4 łyżki oliwy, 1 łyżka musztardy francuskiej, 4 chlebki naan, 25 dag gęstej kwaśnej śmietany, pół pęczka świeżych ziół, sól, grubo tłuczony... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.