Reklama
  • Poniedziałek, 8 lipca 2013 (14:08)

    Sałatka z grillowanych warzyw

Składniki: cukinia, po pół papryki czerwonej, zielonej, żółtej, pomarańczowej, cebula biała i czerwona, kilka pieczarek, kilka suszonych pomidorów. Sos: oregano, bazylia , 2 łyżki oliwy, sok z pół cytryny, 3 łyżki wody, 2 łyżeczki musztardy, papryka ostra, sól, pieprz.

1. Cukinię pokrój, posól, odstaw, osusz. Paprykę pokrój w paski, cebulę – w krążki, pieczarki – na połówki.

2. Warzywa i grzyby skrop olejem, opiecz na grillu, przełóż do miski. Wymieszaj składniki sosu. Do warzyw włóż odsączone suszone pomidory, polej sosem, sałatkę przypraw do smaku.

Reklama

Porcje 8. Przygotowanie 50 min. Cena 1,20 zł. Kalorie 290 kcal.

Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna

Bella Relaks
Więcej na temat:sos | S.O.S. | z | cukier | przepis | sałatka

Zobacz również

  • ● 1 kg żeberek ● 3 cytryny ● 2 łyżki koncentratu pomidorowego ● cebula ● mielone: ostra papryka, imbir ● 3 łyżki oleju ● łyżka miodu ● sól pieprz; jako dodatki do zgrillowania: pomidory, cebula... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.