Reklama
  • Piątek, 22 lipca 2016 (10:05)

    Soczyste szaszłyki z indyka

Składniki: ● 4 sznycle z indyka ● cebula ● 1 cebula ● 1/2 cukinii ● 1/2 papryki czerwonej ● 1/2 papryki żółtej ● łyżka musztardy ● łyżeczka miodu ● pieprz ● olej ● czosnek granulowany ● majeranek ● łyżka koncentratu ● tymianek ● kilka plastrów boczku

1. Mięso pokrój w kostkę. Musztardę wymieszaj z koncentratem pomidorowym, miodem, dwiema łyżkami oleju i przyprawami. Natrzyj mięso i odstaw.

2. Nabijaj mięso na patyki na zmianę z kawałkami warzyw. Na czas pieczenia owiń je boczkiem, by mięso było soczyste.

Reklama

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 4 duże pomidory malinowe, 10 dag tartej mozzarelli, 8 łyżek gotowych grzanek, 1 pęczek szczypiorku, 1 łyżka sosu winegret, 1 łyżka soku z  cytryny, sól morska, pieprz świeżo... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.