Reklama
  • Piątek, 22 lipca 2016 (10:05)

    Soczyste szaszłyki z indyka

Składniki: ● 4 sznycle z indyka ● cebula ● 1 cebula ● 1/2 cukinii ● 1/2 papryki czerwonej ● 1/2 papryki żółtej ● łyżka musztardy ● łyżeczka miodu ● pieprz ● olej ● czosnek granulowany ● majeranek ● łyżka koncentratu ● tymianek ● kilka plastrów boczku

1. Mięso pokrój w kostkę. Musztardę wymieszaj z koncentratem pomidorowym, miodem, dwiema łyżkami oleju i przyprawami. Natrzyj mięso i odstaw.

2. Nabijaj mięso na patyki na zmianę z kawałkami warzyw. Na czas pieczenia owiń je boczkiem, by mięso było soczyste.

Reklama

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki na szaszłyki (ok 2-8 porcji): ● 1 długa laska kiełbasy ● 1 papryka żółta ● 1 papryka czerwona ● 1 czerwona cebula ● zioła prowansalskie ● sól himalajska ● pieprz czarny. Przydatne: ●... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.