Reklama
  • Piątek, 29 stycznia 2016 (15:05)

    Szaszłyki z kawałkami papryki

Składniki: 25 dag piersi kurczaka, 2 kolorowe papryki, łyżka sosu sojowego, łyżeczka przyprawy do kurczaka, olej roślinny l bazylia do dekoracji, posiekana natka pietruszki, 2 cebulki dymki

Reklama

Piersi kurczaka umyj, pokrój w kostkę i włóż do miski. Skrop sosem sojowym i dopraw przyprawą do drobiu. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw na godzinę, aby mięso przeszło aromatem przypraw. Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój na większe kawałki. Na patelni rozgrzej olej i przyrumień na nim doprawione mięso z kurczaka. Dymkę pokrój w krążki.

Na nawilżone patyczki naprzemiennie nakłuwaj kawałki podsmażonego mięsa, papryki kolorowe oraz kawałki cebuli. Szaszłyki podsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju i ułóż na półmisku. Następnie posyp posiekaną natką pietruszki i udekoruj kawałkami bazylii. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.

Na żywo
Więcej na temat:Piersi | papryki | z | szaszłyki | natka pietruszki | pierś

Zobacz również

  • Grillowany przysmak

    Składniki: 4 placki pszenne, garść listków rukoli, 1 cebula cukrowa, 4 duże pomidory, 15 dag serka ricotta, 3 łyżki oleju,1 łyżeczka musztardy, sok z cytryny, sól, pieprz, cukier więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.