Reklama
  • Piątek, 29 lipca 2016 (13:00)

    Ziemniaczane szaszłyki

Składniki: 6 młodych ziemniaków, 50 dag filetu z łososi, 6 łyżek oleju, 1 łyżeczka curry, tymianek, rozmaryn, sól, pieprz, sok z cytryny

1. Młode ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą, zalej wrzątkiem. Gotuj z dodatkiem soli około 15 min. Odlej, przestudź, przekrój na połówki. Filet z łososia opłucz, pokrój w kostkę.

2. Olej utrzyj z łyżeczką curry. Dodaj po szczypcie suszonego tymianku oraz rozmarynu. Marynatę dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Włóż ziemniaki i łososia, odstaw na 30 min. Nadziej na patyczki. Grilluj 20 min.

Reklama

6 porcji, czas ok. 45 min; porcja – 310 kcal, cena 4 zł.

Świat kobiety

Zobacz również

  • ● 500 g piersi z kurczaka ● cukinia ● czerwona papryka ● cebula ● chili ● 4 łyżki oleju ● sok z 1 cytryny ● łyżka miodu lub syropu klonowego ● przyprawy: sól, pieprz, po łyżeczce kurkumy, susz.... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.