Reklama
  • Piątek, 29 lipca 2016 (13:00)

    Ziemniak z grilla

Składniki: 6 dużych młodych ziemniaków, 2 pomidory, 1 cebula, 1-2 marynowane ostre papryczki, 2 łyżki czarnych oliwek lub kaparów, 6 plastrów żółtego sera, sól, pieprz, olej

1. Ziemniaki wyszoruj starannie, włóż do garnka i zalej wrzątkiem. Gotuj z dodatkiem soli ok. 15 minut. Odlej, przestudź. Natnij wzdłuż, ale nie rozcinaj. Wydrąż odrobinę miąższu.

2. Pomidory pozbaw gniazd nasiennych, drobno posiekaj. Obraną cebulę poszatkuj. Wymieszaj z pomidorami. Dodaj posiekane papryczki i oliwki lub kapary. Dopraw solą oraz pieprzem, nałóż do ziemniaków. Ziemniaki układaj na posmarowanych olejem kawałkach folii. Przykryj serem, zawiń. Grilluj 15 min.

Reklama

6 porcji, czas 40 min; porcja – 260 kcal, cena 1,20 zł.

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki (4 porcje): ● 4 nieduże bakłażany ● 2 łyżki suszonej bazylii ● 2 łyżki suszonego oregano ● 2 łyżki czerwonej papryki ● 2 ząbki czosnku ● 8 łyżek oliwy ● sól ● pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.