Reklama
  • Czwartek, 21 maja 2015 (11:00)

    Ziemniaki nadziewane sałatką

Składniki: 2 duże ziemniaki, 3 ogórki konserwowe, 2 pomidory, cebula, 10 dag szynki konserwowej w kawałku, sól, pieprz, 3 łyżki majonezu, szczypiorek.

Ziemniaki umyj i zawiń w folię. Grilluj, aż będą miękkie. W tym czasie ogórki pokrój w centymetrowe plasterki, a szynkę w paseczki. Cebulę drobno posiekaj, a pomidory sparz i obierz ze skórki. Następnie pokrój w kostkę. Składniki dokładnie wymieszaj z majonezem i łyżką posiekanego szczypiorku. Wstaw do lodówki, aby smaki dobrze się przegryzły.

Po ostygnięciu przekrój ziemniaki na pół i lekko wydrąż. Ułóż je na talerzach i wypełnij wcześniej przygotowaną masą.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:ziemniaki | ziemniak

Zobacz również

  • Składniki: 4 kotlety schabowe z kością, 2 dojrzałe gruszki, garść malin, 4 łyżki oleju, 2 łyżki przyprawy do grilla, 2 łyżki keczupu, 1 łyżka musztardy rosyjskiej, sól, pieprz, sos balsamico... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.